UTMANING: Kunden önskade ett koncept inom vinkeln “My City” som skulle öka medvetenheten kring Clarions hotell, samt förmedla ett tydligt mervärde i att boka just Clarions hotell på olika destinationer runtom i Sverige. Målgruppen man ville nå var kvinnor 30-55 år från mindre städer/landsbygd.

IDÉ: Femina Creative Studio skapade konceptet STAYCATION #MYCITY för att spinna vidare på det växande intresset för staycations. Med konceptet Staycation i #MyCity lyfte vi fram fördelarna med att minsemestra i sin egen hemstad. Staycation har blivit en populär semesterform som inte bara sätter guldkant på vardagen, utan också är mer prisvärd än en resa utomlands. Genom microinfluencernätverket Sparks bjöd vi in fyra utvalda profiler som redan bor på respektive destination att uppleva Clarions härliga utbud av hotell, restauranger och spa. Kampanjen riktade sig till personer som längtar efter en get-away i sin egen stad, antingen med vänner, tid för sig själv, eller en kortare resa med en närstående. Den kreativa idén låg i att utnyttja kreatörernas personliga berättelser och erfarenheter för att skapa innehåll som kändes äkta och relevant för målgruppen, med fokus på att sätta äkthet och lokalt engagemang i centrum.

LÖSNING: För att säkerställa maximal räckvidd och engagemang utvecklade vi en integrerad strategi med olika uttag. Kampanjen omfattade innehåll från microinfluencernätverket Sparks, vilket användes som grund för native print och native SoMe-material som publicerades på Femina. Vi skapade också en egen displaykampanj på ELLEs kanaler för att ytterligare förstärka kampanjens synlighet. Genom att kombinera autentiska bilder, videos och tips med Feminas starka plattform, kunde vi nå målgruppen på ett djupare plan. Detta tillvägagångssätt, som kombinerade användargenererat innehåll (UGC) med etablerade medier, visade på kraften i att skapa en kampanj som inte bara når ut, utan också engagerar och bygger förtroende. Kampanjen säkerställde att Clarion låg top of mind vid nästa bokning.

 

CREATIVE DISPLAY:

SPARKS:NATIVE SOME:NATIVE PRINT: