OM

Se case-film här

När webb-butiken Wakakuu, som säljer handplockat high-fashion mode skulle lansera sina nyheter inför hösten 2018, så ville de nå ut med detta på ett effektivt sätt, och valde att testa ett helt nytt koncept från Aller media – Elle Icons. 

Elle Icons lanserades i oktober 2018 och bygger på att Aller Media använder sin starka relation till sina läsare genom att göra dem till influencers – Vi kallar dem Icons. Dessa icons har mellan 1 000 till 10 000 följare på Instagram och syns sällan på topplistorna. Men de är starka inom sina respektive nischer och har en stor förmåga att skapa engagemang, trovärdighet och relation bland sina följare. Till skillnad från andra microinfluensers är Aller Icons knutna till något av våra varumärken. I Wakakuus fall: ELLE. 

Av 500 sökande så valde Wakakuu att gå vidare med 7 Icons i kampanjen som pågick i 10 dagar. Wakakuus mål var att driva trafik till sin sida med höstnyheter. Varje Icon fick låna valfritt plagg ur höstkollektionen som de sedan fotograferade och pushade ut i sina Instagramflöden. För att locka till köp så erbjöds 20 procent rabatt på höstkampanjen.  

Vad kampanjen levererade:Wakakuu som var den var första kunden någonsin att testa detta koncept hos oss, fick genom sin orädda satsning en magisk ROI. Wakakuu ökade sin investering med hela 300%.